در مورد تاریخچه مرکز تماس به شکل دقیق باید گفت، اولین مرکز تماس به شکل رسمی در سال ۱۹۸۳ در شهر بیرمنگهام و درکشور انگلستان راه اندازی شد ولی در واقع در مورد تاریخچه مرکز تماس به شکل غیر رسمی باید گفت اولین مرکز تماس به دهه شصت میلادی با عنوان (PABX) (Private automated business exchange) بر می گردد و سپس با وسعت گرفتن بازه های خدماتی و پشتیبانی در سازمان ها، ادارات و هم چنین همه گیر شده تلفن به شکل خصوصی سبب شد که این بخش به طور وسیع در دنیا رونق پیدا کند و به شکل مرکز تماس کنونی در آید که این بخش امروزه جز لاینفک بسیاری از ارگان ها، شرکت ها و ادارات در تمام دنیا محسوب می شود.
سیستم ویپ و اجزای تشکیل دهنده آن از جمله گیت وی voip عمدتا در راستای پوشش دادن به سیستم های سنتی استفاده از تلفن گسترش یافته است. مراکز تجاری و شرکت ها که عموما مشتریان زیاد و تماس های تلفنی متعدد دارند، نیاز به سیستمی دارند که بتوان تماس های مختلف را دریافت داشته و به دپارتمان مورد نظر انتقال دهند. شیوه سنتی از این قرار بود که هر دپارتمان دارای شماره تلفن مجزا بود و این موضوع مشکلاتی را پیش می آورد. اول اینکه شرکت یا مرکز تجاری مجبور بود لیستی از تلفن ها را در بروشورهای تبلیغاتی و در فعالیت های ترویجی معرفی کند. مشکل دیگر عدم امکان مدیریت بر همه تماس های مشتریان و مخاطبان بود یعنی اگر مخاطب یا مشتری بعد از تماس با یک دپارتمان در نظر داشت که با دپارتمان دیگر نیز ارتباط برقرار کند وضع پیچیده می شد و مخاطب مجبور بود چندین شماره از یک مرکز تجاری یا شرکت در اختیار داشته باشد. گیت وی ویپ در پاسخ به رفع این مشکل معرفی شد.
از آنجا که سیستم مخابرات آنالوگ می باشد و سیستم دیجیتال بر اساس IP می باشد نیاز به برقراری یک پل ارتباطی جهت تبدیل سیستم آنالوگ به سیستم دیجیتال وجود دارد. در واقع سیستم آنالوگ دریافتی لازم است که ایتدا به دیجیتال تبدیل شود تا امور مربوط به دیجیتال که در بخش های دیگر تشریح شده است، انجام پذیرد و سپس دوباره این سیستم دیجیتال به آنالوگ تبدیل شود و خروجی آن به وسیله انسان قابل دریافت باشد. به طور مشخص تر، آنالوگ به کدهای دیجیتالی تبدیل شده، فشرده سازی می شود و پس از رسیدن به مقصد، کدهایی که سابقا فشرده سازی شده بودند از حالت فشرده خارج شده و به آنالوگ تبدیل می شوند. گیت وی ویپ درگاهی است که این فرایند تبدیل را مقدور می سازد.
منبع: کار با گیت وی voip
ویپ تلفن تحت شبکه تلفن ویپ راه اندازی voip راه اندازی ویپ سیستم ویپ
خرید گیت وی ویپ با توجه به شناخت محدود کاربران نسبت به دستگاه ها و تجهیزات سخت افزاری گیت وی voip همواره یکی از چالش های استفاده از سیستم ویپ بوده است و معمولا خریدارن بعد از مدتی از خرید دستگاه خود منصرف میشوند و با یک دستگاه دیگر آن را تعویض می کنند. انتخاب صحیح گیت وی ویپ نیازمند آشنایی کامل با ساختار گیت وی ویپ و انواع گیت وی ویپ می باشد. برای این که بتوانید دستگاه مناسبی را خرید کنید و در هزینه و و قت خود نیز صرفه جویی کنید، بد نیست قبل از هرچیز راهنمای خرید گیت وی مناسب ویپ را مطالعه نمایید.
همان طور که گفته شد از گیت وی ویپ به عنوان پل میان شبکه های مخابراتی و سرویس ویپ استفاده میشود. گیت وی های Voip به سادگی از حداقل T1/E1 کانال ویپ پشتیبانی می کنند. برای آشنایی با شیوه استفاده از گیت وی ویپ بهتر است که ابتدا با ساختار گیت وی ویپ آشنا شوید.
از آنجا که سیستم های ویپ و کلیه پروتکل ها و تجهیزات آن از قبیل گیت وی ویپ در حیطه فناوری رایانه و علوم نوین قرار می گیرد، سرعت و تاثیر فناوری و تکنولوژی بر روی آنها بسیار بالاست. در واقع سرعت صنعت در مورد تجهیزات و سیستم های رایانه ای به اندازه ای بالاست که کمتر محصولی را که امسال دارای بازار فروش مطلوبی است می توان انتظار داشت که در سال بعد نیز فروشی معادل با امسال داشته باشد. این مفهوم که به clock speed صنعت مشهور است برای کامپیوتر بسیار بالاست و هر چند ماه یکبار شاهد نوآوری ای جدید در هر حوزه ای از این تکنولوژی در آن، چه از نظر نرم افزاری و چه سخت افزاری خواهیم بود. از آنجا که سیستم ویپ نیز در این صنعت قرار دارد، دستخوش این نوآوری ها و تغییرات می شود و تجهیزاتسیستم ویپ و گیت وی voip به سرعت به روز شده و هر روز محصولی جدید با تکنولوژی بهتر نسبت به سابق را در این محصولات شاهد هستیم.